Această băutura am degustat-o când eram în excursie prin orașul Suzdal, despre care am scris în postarea precedentă. Doamna la care ne-am apropiat, ne-a propus câteva băuturi de acest fel ce le diferenția adaosul de diferite fructe.
Deci primul a fost simplu componența - miere - apă - drojdie. Următorul avea adaos de Ghimbir avea mai multă, celalalt era cu hmel la fel se simțea tăria, iar ultimul era cu adaos de zmeură mai finuț. În general, toate au un gust astfle de parcă ar fi un suc, ușor și plăcut la gust, moale, și totodată simți puțin tăria.
Metoda de preparare
Medovuxa - Băutură alcoolică preparată din apă, drojdie și miere cu adaosul a diferitor arome gustoase. În forma modernă băutura a apărut în secolul al XVIII-lea. Dintr-un punct de vedere este într-adevăr o băutură dulce constând din miere divorțată în apă.De unde provine
Băutura de miere este o băutură tradițională rusă care se prepară din timpurile imemoriale. Două treimi sau mai mult de miere se amestecă cu sucul de fructe de pădure ( de obicei, afine, zmeură sau vișine ) și se lasă la fermentare. Apoi, de câteva ori se turna în butoaiele de stejar smolite și se îngropau în pământ pentru 15-20 de ani, cel puțin. Această băutură de miere a fost numită stătătoare.
Beneficiile băuturii
Proprietăți utile medovuxei sunt datorită compoziției sale. Mierea conține cantități mari de minerale și vitamine. Băuturi din miere sunt benefice pentru procesul digestiv, au proprietăți anti-inflamatorii și vindecarea rănilor.
Vă îndemn în continuare să călătoriți și să încercați specificul bucătăriei, băuturilor acelor țări și nu numai. Experiențe cât mai plăcute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu