Weekendul trecut împreună cu cunoscuta mea am plecat spre prima destinație a proiectului pe care ni l-am propus.
La prima vedere s-ar părea că nu ai ce vedea în orașul Hâncești, dar, aflați în continuare totuși ce poți vedea și ce să faci în acest oraș. Am încercat să intru în contact cu Hâncieștenii să văd ce cunosc ei, ce ne propun spre vizitare. Deci cu părere de rău nu am primit practic nici un răspuns, doar ultima persoană ne-a oferit câteva detalii mai clare, în continuare o să vă vorbesc mai detaliat despre ele.
Am mers cu transportul practic jumate de oră de la Chișinău spre Hâncești, ajungând deci acolo, primul lucru pe care lam făcut ne-am primblat pe una din străzile centrale așa să-i zic să vedem ce este. Apropo, posibil mulți din voi ați observat puntea aceasta unde scrie Hâncești și cât ani are orașul, acest deal a fost ridicat artificial de către locuitori, pentru a amplasa statuia lui Grigore Cotovschi și denumirea orașului ce va fi vizibilă și la îndepărtare.
Am zis că începem cu conacul Manuc Bey, cred că e unicul obiectiv turistic de care se pot mândri locuitorii orașului la moment. Conacul deține în total cinci clădiri, dintre care deschisă pentru vizitatori este doar muzeul Casa Vânătorului. Din motiv că la moment încă au loc lucrări de raparație însă sunt la fel de frumoase, vedeți în fotografii, curând vor fi redeschise pentru vizitatori toate cele cinci case.
|
În drum spre Conac,n-am ezitat să imortalizez câteva momente langă iaz |
|
Una dintre casele vânătorului |
|
muzeul Casa Vânătorului, doar aceasta e deschisă spre vizitare la moment. |
Puțină informație despre cum ajungi spre Conac. Deci de la autogără, mergeți înainte apoi observați stradă centrală și cotiți pe pod la dreapta, mergeți înainte și urcați pe puntea unde scrie Hâncești, unde e și statuia ceea, urcând scările o s-o luați la stângă mai mergeți un pic și cotiți la dreapta de acolo se observă Conacul, o să observați și iazul o să vă orientați sigur.
Costul pentru o vizită la muzeul Casa Vânătorului este de 3 lei per/persoană, pentru excursie cu ghid va fi de 50 lei. Mai jos vedeți câteva fotografii.
Părăsind conacul, am plecat spre centru, am văzut Casa de Cultură, am nimerit în ziua când împodobeau abia bradul. Am văzut catedrala ce se construiește, apoi altă biserică mult mai simpatică. Am mâncat la o cantină, unde prețurile erau destul de ieftine față de prețurile de la Chișinău.
|
Este o biserică obișnuită, în partea dreaptă a bisercii vedeți Catedrala ce se construiește încă |
Puteți face o plimbare în parcul de lângă iaz, ce se află chiar lângă Conac. Deasemeni la marginea iazului se află și un mini hotel, în caz că doriți să vă cazați, este o frumoasă priveliște și spre Conac, parc dar și iaz. Puteți face o primblare în parc, vara aici este deschisă o cafenea cu terasă deasemeni pe marginea iazului.
|
Carea o puteți face chiar în partea dreaptă la mini hotelul, ce se află pe marginea iazului. |
Vorbind sincer, orașul nu e unul dintre cele mai curate, însă e mai îngrijit față de alte orașe, ai ce descoperi, oamenii sunt sociabili, o zic din propria experiență, iar străzile centrale sunt reparate, deja e un plus.
Dacă doriți să stați la o cafenea într-o atmosferă plecută de sărbătoare, vă propun cafeneaua Dulcinella, vedeți imaginele mai jos și vă asigurați personal.
Vă urez călătorii cât mai plăcute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu